Gasproblem

Hej,
Nu Är jag på jobbet och fryser/fiser, det luktar väldigt illa måste jag medge. Har haft ont i magen sen igår och är väldigt pruttig, har ingen aning om vad det beror på, det kan väl inte vara så att jag gått och blivit mer laktoskänslig? Vi hade ju vanlig matlagningsgrädde i maten igår men det brukar fungera... Hmm... Hoppas magvärken släpper snart och att jag slutar fisa, de på jobbet kommer typ dö annars. Att jag åt ägg till frukost gjorde nog inte saken bättre... Hehe


dagens middag


kött och svamp med potatismos och broccoli, så jävla gott

Det här hade jag i köttsaken
:
1 gullök
250g champinjoner
1 burk kantareller
ca 550g fläskytterfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och en halv röd chili

Lunch: 15 minuter

15 minuter, så lång tid tar det för mig att värma min lunch, äta den och sen diska. Förstår inte varför jag då skulle vilja sitta i en kvart och stirra in i väggen bara för att jag har 30 min lunch, jag går hellre hem en kvart tidigare, det är ju ändå ingen här som bryr sig (eller märker något). Så om mindre fyra timmar sitter jag på bussen hem, har jobbat 8,5 timmar och hinner göra massa saker innan big brother börjar, win.


fajitas special


Du behöver:
2 röda paprikor
1 gullök
2 stora kycklingfileér
5 coctailtomater
0,5 påse fajitaskrydda (eller en hel)
1 dl chilisås
tillbehör: tortillabröd, gucamole, skivad banan och gräddfil/matyoghurt

Gör såhär:
Hacka löken, strimla kycklingen och paprikorna. Stek först löken, släng sedan i kycklingen, när kycklingen är genomstekt har du i paprikorna och steker vidare en liten stund så paprikorna blir något mjuka. Skiva tomaterna och släng i dem samtidigt som du har i fajitaskryddan och chilisåsen. Fortsätt steka tills allt är varmt, stoppa in tortillabröden i micron, skiva bananen och ät med gucamole och gräddfil/matyoghurt.

Mycket gott

Gött

Från och med idag fram till första april har jag godisförbud, vi får se hur bra det går och om jag lyckas. Men det lär jag göra, grönsaker och dipp är faktiskt jävligt gott!


Somliga har sportlov, andra inte

Nu har de flesta skolungdomar sportlov vilket i mitt fall betyder att jag jobbar måndag-torsdag. På fredag är jag ledig för jag måste plugga, ända dagen som fungerar för alla att skriva pa-rapport på.
Det verkar bli en rätt chill dag på jobbet men jag har redan tabbat mig och druckit te på tom mage vilket alltid gör mig illamående, så nu står jag här och mår illa, fml. Att jag har munsår gör inte saken bättre, tur att jag införskaffade en stor hudsalva i helgen


blandlasagne



600g spenat (fryst)
200g keso
ostsås (googla recept eller köp färdig)
köttfärs (ca 500g)
1 gullök
1 vitlöksklyfta
krossade tomater (1 burk, 400g)
lasagneplattor
2 msk sambal oelek (beroende på hur stark du vill ha, vi körde på dödsstark)
riven ost
fetaost (250g)
cayennepeppar, salt och peppar
100 kilo kaerlewk

Börja med att tina allt som är fryst. Hacka och steg löken i smör, lägg i köttfärsen efter någon minut och stek den ordentligt. Häll i krossade tomater, sambal och kryddor, låt det koka ihop så det inte är superrinnigt. Glöm inte bort att samtidigt steka spenaten i smör så att den "smälter", lägg i fetaost och sambal, eventuellt salt och peppar och låt det puttra vidare. Smörj en form ordentligt, smäll på med ett lager köttfärs, en burk keso, ostsås och täck med lasagneplattor. Lägg på spenatblandningen, ostsås och lasagneplattor. Häll på resten av ostsåsen och riv på ett lager med ost. Ställ in din fina lasagne i ugnen, 200° i drygt 30 minuter eller tills den verkar klar.
Ät och njut, det blev jävligt gott.

pizzabullar

medan männen skiter i kapp tänkte jag skriva ut receptet för pizzabullar, taget från ica.se men vi har gjort om det något.

För två plåtar behöver du:
1 pkt jäst (50g)
5 dl mjölk, 37°
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
13 dl vetemjöl

Gör såhär:
Smula jäste, värm mjölken. Rör ut jästen i mjölken och rör sen ner olja, salt, socker och ägg. Använd nästan allt mjöl, degen ska vara lagom kladdig(du ska kunna kavla ut den utan att den sitter fast på kaveln). Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

Fyllning
två paket bacon (drygt 300g)
2 dl ketchup
4 dl ost
cayennepeppar, chilipulver och oregano

Stek baconen, lägg dem på hushålspapper så fettet sug upp. Placera muffinsformar på två plåtar och sätt på ugnen (225°). Kavla ut den jästa bulldegen på mjölat bakbord, i två omgångar. Bred på hälften av ketchupen, strö på kryddor, lägg på hälften av baconen och osten. Rulla ihop degen och skrär den i lagom stora bullar, lägg bullarna i muffinsformarna och låt jäsa övertäckta i 20 minuter.

Innan du stoppar in bullarna i ugnen så penslar du dem med uppvispat ägg, stör på lite oregano och salt. Vi strödde även på lite riven ost eftersom vi älskar ost, annars kan man strunta i det (jag brukar ändå skiva en bit ost och lägga på bullen innan jag stoppar den i micron när jag ska äta den). Stoppa plåten i ugnen i 12-15 minuter, glöm inte att hålla koll på bullarna, vi råkade bränna våra lite!

Låt bullarna svalna lite på galler och ät sedan!

gurk- och avokadosoppa

Har märkt att klassen uppskattar mina matbilder på instagram så jag har bestämt mig för att publicera lite recept på bloggen för att få folket att orka laga enkel men god mat, haha. De flesta recepten kommer från ica.se och andra receptsidor


Du behöver (för 4 portioner)
3 avokados
0,5 gurka
1 gullök
grönsaksbuljong
köttbuljong
6 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och chilipulver

Gör såhär
Hacka lök, gurka och avokado. Lägg i en kastrull och kötta med en mixer. Koka upp vattnet i vattenkokare, häll i kastrullen tillsammans med buljongtärningarna och grädden. Låg koka upp och krydda tills du blir nöjd! Vi klickade i lite matlagningsyoghurt och åt en pizzabulle till. Är ni sugna på recept på pizzabullar eller? Ja det tror jag ni är HEHEHEHE

små monster

Den 6:e mars får vi två kattvalpar, det är två små hanar som jag hoppas kommer bli mina små mys-män. Längtar väldigt mycket, de var så söta på bilden, hoppas kattvalparna alltid är små, söta och alltid gosiga.

Ensam i min pruttodör

Gustav och Daniel bestämde sig för att ta en promenad då ingen av dom kunde gymma idag. Daniel har kört slut på sig och på Gustavs gym var det kräksfest (grupp-pass som slutade med att folk kräktes ikapp). Så jag passar på att plugga lite här hemma i min ensamhet, det är dock lite svårt att plugga då jag inte riktigt har något som bör vara klart inom typ en vecka. Jag har skrivit en kafkaliknande situation men den blev lite väl privat så jag måste skriva en ny, sen har jag även försökt skriva lite om "öst möter väst (Istanbul)" men det går ganska så dåligt så jag sket i det och började läsa CHIC istället. Sen har jag även hetsätit tuggummin som gick ut 18/1-2010, nom nom. Men jag vill faktiskt påstå att jag har varit lite duktig då jag simmat både igår och idag, igår blev det drygt 60 längder och idag blev det 50. 25x60=? orkar inte räkna, ganska duktigt iaf då 40 längder är en kilometer(!) jag ska även simma imorn innan skolan men då får jag simma typ 40 längder för att hinna men det är alltid något! Måste försöka bli av med min träningsvärk också, haha.

Är fett taggad på fredag, då ska jag äta blomkål, dricka cola och pussas
HEIDÅ (nu ska jag fortsätta prutta)

shoppinglycka

sitter seriöst och gråter (inombords) av lycka nu, jag surfade in på H&M:s hemsida för att beställa en bikini, såg att Versace bikinin som jag suktat efter sen jag första gången såg den fanns inne, i min storlek. Blev helt till mig och klickade hem den plus en svart överdel (samma modell som versace-överdelen). Vill att de ska komma nu! Och jag hoppas de passar, annars blir jag ledsen och tänker vaddera överdelarna på egen hand (hatar små bröst när det kommer till snygga bikinitoppar och bh:ar). Hela kalaset gick på ynka 336 kronor. Detta var dock ett ytterst nödvändigt köp, för jag har inga bra bikinitoppar som går att simma i och nu när jag lagt 1500:- på ett sim-årskort så måste jag ju ytnyttja det (utan att flasha mina bröst, det kommer inte vara roligt för någon).

så himla fin, eller hur?


böcker!

Hejsan alla glada!
Beställde precis pretty little liars boxen nummer 2, har redan läst ut (ok har drygt 100 sidor kvar i fjärde boken) böckerna jag fick i julklapp. De är så spännande och inte alls som serien, de är bättre och framför allt grövre, alltså lite mer action och hemskare händelser än vad som händer i serien, haha. Har även försökt tvinga Gustav att läsa hungerspelen under en längre tid nu eftersom jag(vi) ska se den på bio när den har haft premiär, eller på premiären... WOHO. I alla fall, jag vann ju den första boken i triologin i skolan i ettan men har lyckats slarva bort den eller stoppat den i en låda i förrådet så när jag hittade den (på samma boksida där jag beställe PLL) fast hela triologin i en bok för 75:- )SJUTTIOFEM SPÄNN!!!) på bokrean så blev jag tvungen att köpa även den. Det slutade med en beställning av totalt sju böcker för totalt 300:-, haha så jävla fjantigt billigt, uthämtningen är på ica kvantum i Vallentuna, har nog aldrig varit gladare över att ett paket levereras dit!
Det var väl allt jag hade att dela med mig av, ska återgå till att pusha Gustav så vi kan se big brother, pussen!

Kaos!

Det hade visst hänt en olycka på lagret, haha


Äntligen!

Igår Fixade jag ett simkort på Vallentuna gym & sim, så nu får jag se till att utnyttja det! Det lär inte vara ett problem då jag gillar att simma och har massa tid att döda om dagarna men det är lite läskigt att gå dit ensam första gången så jag får tvinga med Moa-Li eller Daniel haha
Måste även fixa en bikinitopp, jag har bara såna där utan axelband som ramlar av hela tiden...


Kalas!

I fredags hade Fia 20års kalas, det var kul fastän jag fick tårta i ansiktet och på min nya kavaj

Något som var mindre kul var när vi skulle hem, någon jävel hoppade framför tåget/råkade bli påkörd, jag var asfull och bajsnödig, det är fan inte kul att vara laktosintolerant. Sket ut mina inälvor när jag kom hem vid halv fem, fem på morgonen. När jag vaknade var jag knappt bakis, tog en resorb och en alvedon, fortsatte bajsa som ett djur och åkte sedan till IKEA med mamma, pappa och Gustav för att handla lite till nya rummet, b.la. en byrå, en rullgardin och hyllor, bilder kommer när vi fått upp allt, än så länge har vi bara fixat garderoben och byrån så vi får fixa resten idag. Nu ska vi bege oss mot centrum för att handla mat så vi slipper svälta eller äta kebab(GOTT) hela veckan.

Puss!

torsdag

en gång sjuk alltid sjuk
fick gå hem från skolan för jag mådde dåligt, åkte till brottby och sov bort dagen med hjälp av lite gamla vänner (hehe)
känner mig allmänt låg och nere, vill bara ligga i sängen och gråta hela dagarna men det går inte. Imorgon är en ny dag och jag hoppas den blir bättre, Fia har fest på kvällen vilket känns både kul och jobbigt. Kommer säkert vara fett nere och tråkig, eller så tar jag tag i mig själv och är party! Det kommer säkert bli jättekul så jag ska nog inte ens oroa mig över att jag eventuellt kommer sitta och storböla i ett hörn med en flaska sprit. Överväger att vara nykter också, men jag tror det är bättre om jag tar mig en sup och bli översocial istället HEHE
Nu ska jag fortsätta laga mat och försöka att inte somna i potatismoset, är väldigt seg efter mina kära gamla polare(lol)
Puss!

helvetesonsdag

Klockan sex imorse gick Gustav hemifrån och han jobbar nu hela kvällen. I morse var bussen tio minuter sen vilket betyder att jag kom för sent till skolan, väl i skolan så hade vi ingen lärare på lektionen. Snacka om att jag var sur då, vi kollade på någon jävla film och fick en fördjupningsuppgift som ska vara klar om typ hundra veckor så jag började knappt på den. Dagen höjdpunkt var pytt i pannan till lunch, nom nom. Efter lunch hade vi tre timmar bildanalys på svenskan, den tog tjugo minuter men vi var ändå tvugna att stanna till tre vilket var jävligt segt, kollade på en debatt om LCHF, den var ganska underhållande.

När jag kom hem städade jag i rummet och dammsög, drack två koppar te med överdrivet mycket honung i (jävla sockerberoende) sen gjorde jag lite övningar: situps på pilatesbollen och nåt med gummiband, det var jobbigt. Nu sitter jag och lyssnar igenom first aid kit på spotify och försöker komma på om jag gillar deras musik eller inte (jag tror jag gillar den!!) samt pluggar psykologi, vi har prov imorn och det går mindre bra för mig att lära mig nåt. FML

Snart ska jag väl äta middag, är inte hungrig men behöver en paus och det känns dumt att dricka mer te med massa honung för då kommer det att vara min middag och jag kommer ligga och skaka hög på socker när Gustav kommer hem.

Men för andra är väl dagen bra, Fia fyller år till exempel så jag antar att hon har en superdag vilket glädjer mig lite i min dysta tillvaro, GRATTIS FIIZEN!!!

Pusshejjje

Gårdagen+dagens middag


pizzabullar

Kycklinggryta

Recepten hittade vi på ICA.se, det blev stört gott.

Ica appen ...

... Är farlig, sitter och kollar recept mest hela tiden och blir hungrig, fml


Måndag

Heje
Jag tycker det känns som att det har blivit varmare ute men jag fryser ändå som ett as. Jag vill ha vår och massa glass

Puss


debattdag

Heej! Idag var det debattdag i skolan, vår klass representerade Vatikanstaten vilket kändes rätt kört redan från början. Speciellt då vår första debatt var mot rfsu och vi diskuterade sexualupplysning, "avhållsamhet är det bästa och mest säkra preventivmedlet" haha. Vi vann första debatten fastän vi hade allt emot oss (typ iaf, hallå Vatikanstaten/katolikers syn på sex liksom). Andra debatten var mot företagare och frågan var: 7 miljarder invåndare - 7 miljarder möjligheter eller 7 miljarder problem? Det kändes som det gick bra för oss och deras argument var väldigt klumpiga. Vi fick inte veta vem som vann förrän vi en och en halv timme senare befann oss på täby park hotell. Jag, Moa-Li och Fia drog till LIDL och köpte massa godis och kakor under lunchrasten.
Här är mitt och Moa-Lis godis: 698 gram

Väl på Täby Park fick vi reda på att vi hade gått vidare igen, WOOHOO! Så upp på scen och diskutera jämställdhet mot Kina, det var väldigt kul eftersom Kinas argument verkligen inte var anpassade till deras åsikter/handlingar. Vi höll oss iaf till vatikanstatens åsikter och jag tror det var därför vi gick vidare till final fastän detta var vår svagaste och flummigaste debatt.
Innan finalen tog vi en liten frukt- och drickpaus och gick igenom våra synpunkter om klimathotet som finaldebatten handlade om. Jag åt ingen frukt då jag mulat godis som en 200 kilos man, HEHE
Fia försökte skjuta Moa-Li med sin banan

Ja juste, majoriteten av klassen var även utklädda till nunnor/kardinaler och vi hade en Påve! Sjukt satsigt.

I finalen mötte vi wikileaks och det gick bra för oss medan de inte riktigt kunde besvara varken våra eller publikens frågor. Givetvis blev vi dagens vinnare och alla skrek av lycka, vi har aldrig vunnit något förut, haha. Sen vann vi även pris för bästa utklädnad, så totalt vann vi två priser: biobiljett och choklad, awesome!

Nu sitter jag hemma med hårfärg i håret, fylld av godis och tuggar tuggummi, ska skölja ur färgen nu också märker jag, HEJDÅ!

Fredag

Taggar inför utgång


9:e februari

Åh så bra det går i skolan, inte. Tror jag lyckades faila rätt rejält på svenskaprovet igår. Synd, jag som måste vara duktig för att få slutbetyget jag förtjänar. Är fett avundsjuk på alla som jobbar, jag vill också jobba. Lätt tills jag fyllt 75, tycker det låter som en bra idé att höja pensionsåldern. Gustav är kvar på jobbet och jag har tråkigt och känner för att ordbajsa samtidigt som jag kollar på flickan från ovan, boken är ju grym så jag antar att även filmen är bra.

Jag vill:
klippa mig
köpa en byrå
köpa en TV
börja simma
bli 20
att vintern ska ta slut
jag vill kunna laga mat
jag vill äta äpple men orkar inte hämta ett, plus att jag har en blåsa i munnen som försvårar mitt liv väldigt mycket, jag har även märkt att mitt tandkött typ kryper nedåt så jag är sjukt rädd att jag ska tappa mina tänder, kanske bör leva på typ flytande föda resten av livet eller nåt
jag vill dricka mojitos och fnissa lite smått bögigt
baka en kladdkaka

Jag behöver:
Massage
fotvård
en diskmaskin (mina händer börjar frätas bort men jag kan inte sluta diska för det är så kul)

Jag bör:
plugga
sluta tugga tuggummi hela tiden
sluta äta så mycket socker
sluta vara bitter


kanske borde förtydliga mig lite

Hej alla söta små bloggläsare! Jag är nu mera bosatt i Vallentuna, jag bor tillsammans med Gustav hemma hos Daniel (+hans mamma), vi är alltså inneboende i deras lägenhet. Vi har ett mycket vackert rum som jag visat bilder på samt en egen liten toalett (som bara besökare eventuellt får beskåda, känner inte för att lägga upp en bild på en toalett, och då menar jag en toalettstol där vi bajsar. Antar att jag nu bara för det kommer visa er en bild på vår söta toalett). Vi har bott här nu i en dryg vecka och allt känns brabra, skönt att flytta från Brottby till ett ställe som är mer "mitt & Gustavs" än bara "mitt", ni fattar? HEHE. Vi har inte riktigt fixat allt i rummet än, vi måste göra ytterligare en runda till IKEA samt hämta lite saker i Ensta och Brottby. Jag känner mig lite smått handikappad utan mina garderober, mina skor, mina väskor, mina hårtänger (?) och böcker, men det får jag leva med ett tag till. Hoppas jag får bo här på riktigt och inte bara är en gäst, det vore lite tråkigt eftersom jag kan (och gör) betala för mig, men beslutet är inte upp till mig!

Ska fortsätta kolla på 90210 nu och kanske plugga

Gustav och Daniel skapade en blogg i helgen föresten! Här hittar ni den!

Dör

Två timmar kvar tills man får åka hem, är fett trött och har ont i kroppen. Är även lite hungrig men orkar inte rota fram äpplet
FML


Studiedag

Idag har vi studiedag i skolan så jag passar på att jobba. Det har äntligen blivit lite varmare på lagret men mina fötter känner jag knappt, då har jag ändå på mig ullstrumpor och vinterskor, typ uggs men med skinn på utsidan...
På jobbet händer det inte speciellt mycket, jag försöker packa i lagom takt och samtidigt plugga men det går inte så bra, finner det mycket roligare att packa samtidigt som jag pillar på min iPhone, lol.
Gustav ska jobba sent typ hela veckan så jag kommer ändå ha massa tid att plugga efter skolan hela veckan, då gör det inte så mycket att jag inte gör det nu. Eller jo lite, för vi har två prov imorn... Religionen kan jag ganska bra men svenskan, my god vad jag kommer faila, måste börja lyssna på lektionerna (kommer aldrig hända tyvärr)
Puss


Måndag!

Heje
Sitter på jobbet och fikar, dagen har varit rätt seg men ändå inte... Eh... Tror det var några polacker här och pulade lite med några bord förut, ena gubben var läskig för han gick och kollade på mig hela tiden och när jag skulle äta lunch hade de ockuperat hela lunchrummet så jag fick vänta i 15 innan jag kunde käka. Då höll jag på att dö av hunger vill jag tillägga. Kan även meddela att jag har fått en blåsa i munnen som försvårar mitt liv atm.
Nu ska jag jobba till 16.15 sen ska jag till brottby och hämta lite mer kläder så jag slipper vara naken resten av veckan hehe puss


rummet i instagram bilder


Första natten i sängen

Packade upp tre flyttlådor och ställde sakerna i hyllan

Efter en sväng på IKEA idag med föräldrarna, införskaffade bl.a stora kuddar+överdrag

Svängde även förbi plantagen en snabbis och köpte kaktusar på 50% rea (mamma köpte som faktiskt åt mig, hon är snäll)

Och här är vårt tillfälliga datorbord!

Mer och eventuellt bättre bilder kommer när allt är klart
Puss!

Den vill vi ha i rummet


istället för det stora skåpet

RSS 2.0