Helgen

Hejhej
Har varit ledig hela helgen plus att jag var sjuk i torsdags. Skönt med lite ledighet, jag och Gustav har bakat massa bröd(recept kommer), lagat gryta, fixat garderob+rum, varit i stan och shoppat. I söndags var vi på två lägenhetsvisningar, vill verkligen flytt nu och den ena lägenheten är väldigt intressant, så vi får se vad som händer!
Slänger in en bild på mina nya muggar, köpta på lagerhaus!


Bakad potatis med currykyckling

Alla gillade middagen, syrran tyckte det var "smaklöst" men hon har fel på sina smaklökar så hennes åsikter räknas inte.

Gör som ni brukar med bakpotatisen, picka hål och in i antingen ugn eller micro(ugn är att föredra om man inte har bråttom).

Currykycklingröra
Strimla kyckling, hacka en gullök och en/två vitlöksklyftor, stek löken och sedan kycklingen i smör eller olja, helst i en gryta eller rymlig stekpanna. Skär två röda paprikor i så stora bitar du vill, smått är att föredra faktiskt. Släng i paprikan när kycklingen är genomstekt. Stek paprikan någorlunda mjuk, smäll på curry och några skedar matlagningsyoghurt. Salta, peppra och ha på mer curry om det behövs.

Fyll potatisarna med röran och servera med majs.
Nomnomnom
Har ingen bild tyvärr, orkar inte sno från min instagram (lat tjej)
Puss


Valnötsbröd och broccolisoppa

Hejhej
Tänkte vara snäll och dela med mig av två recept: valnötsbröd och broccolisoppa

Bröd:
5 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
1 msk torrjäst
3,5 dl vatten
Salt (mycket, typ två matskedar kanske mer)
Valnötter

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna, häll i vatten och blanda tills du fått en kladdig deg ( den ska inte vara rinnig, men väldigt kladdig). Mosa valnötterna i handen och häll i bunken, blanda lite till. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 12-18 timmar.
Värm ugnen till 230 grader, stoppa in en gryta med lock i ugnen(en gryta som tål att stå i ugn såklart, annars blir det nog ganska tråkigt och mycket glas överallt, tror det kommer sprängas i ugnen typ, men vad vet jag). Låt grytan värmas i 30 minuter, lägg bröddegen på en mjölad bakfull och forma den rund om det behövs, pudra lite mjöl uppepå brödet också. Lägg brödet i grytan, på med locket och in i ugnen, först 30 minuter med lock sedan 15 minuter utan lock.
Sen var det klart! Ät och njut!

Broccolisoppa
500g fryst broccoli
1 skalad potatis
2 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
1 avokado
Grönsaksbuljon + 1 L vatten
Citronsaft
Salt och peppar
1 msk sambal oelek
(Skippade crème fraîchen)

Gör såhär:
Hacka och stek löken i smör. Koka upp en liter vatten och ha i buljong. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Häll ner allt i en kastrull, låt koka lite, mixa sedan allt med en mixerstav. Skär avokadon och ha i soppan, pressa ner citron, krydda och ha i sambal oelek, mixa lite till. Klart! Glöm inte att smaka av, man behöver rätt mycket salt och peppar!

Dagens simpla lunch, godaste jag lagat på länge. Ikväll blir det bakad potatis med currykyckling-röra, recept lär komma om rätten uppskattad av familjen,
Puss!


Ledighet

Hej!
Satt och räknade lite timmar och kom fram till att jag jobbat drygt 170 timmar förra månaden. Det är bra med två jobb! Denna månad låter jag mig vara ledig lite mer, jobbar kortare pass och är ledig två dagar i veckan (typ). Var ledig hela helgen, igår och kommer vara ledig imorgon och nästa helg. Känns skönt att hinna träna, laga mat, baka, städa och kolla ikapp serier samt läsa tidningar som jag råkat samla halvlästa på hög.
Idag börjar jag klockan tre och jobbar till stängning, har dragit ihop en glutenfri bröddeg (den blev inte bra) och ligger nu framför datorn och kollar på gossip girl. Ikväll ska brödet gräddas efter 12 timmar jäsning, ska även dra ihop en till det (ej glutenfri) så jag kan baka bröd imorgon också, lite lyx sådär. Jobbar som sagt hela helgen, därför hetsbakar jag när jag kan, familjen uppskattar verkligen brödet! Hittade receptet på niotillfem bloggen för de som vill baka supergott och superenkelt bröd!
Puss


Veckans planer

Vecka 42, ca 4 veckor kvar till London!
Måndag: arbeta i Åkersberga
Tisdag: arbeta på lagret, promenera, baka bröd
Onsdag: ledig! (Förmodligen) promenera, städa, rensa, baka klart bröd
Torsdag: promenera och jobba i arninge
Fredag: ledig igen! (Förmodligen) promenera, kolla serier, kanske baka något.
Lördag och söndag: jobbar i arninge

Såhär ser veckan ut än så länge, Gustav är på kryssning fredag-lördag så det är skönt att jobba helgen, annars är jag rätt sugen på att plocka mer svamp (plockade 35 kg i helgen). Får se om jag pallrar mig ut ensam på onsdag eller fredag... Tveksamt
Puss


Haha

Insåg precis hur onödigt mitt förra inlägg var (snabbt gick det, två minuter). Jag vet att personen i fråga inte ens tycker om eller bryr sig om mig, så länge vi respekterar (här brister det) varandra så spelar det fan ingen roll, vi är vuxna och situationen är jobbig för båda men jag letar lägenhet så det bör lösa sig snart.
Det finns ingen mening att kasta bajs på varandra (ofta är detta svårt, är jobbigt att argumentera seriöst med en som beter sig som en treåring), det gynnar ingen.
Helvete vad jag hatar att bo hemma, nästan så att man saknar att leva i misär med kattbajs, mögel och annat äckel.


Måste jag?

Hej,
Igår satt hela familjen och pratade lite om vår situation som inte är ultimat, att bo sex personer under samma rak är påfrestande. Speciellt när alla är så olika och bara hälften (om än det) tar sitt ansvar. Vad jag skulle komma till är: måste man, bara för att man är familj, tycka om varandra? Måste man bry sig och vara snäll när man inte får nåt positivt tillbaka?
Jag förstår inte poängen med att man ska stötta, hjälpa och tycka om en person bara för att man är släkt. Har inte jag rätt att tycka om, hjälpa och stötta vem jag vill, oavsett om vi är släkt eller inte? Såklart jag får, inget fel med det. MEN när det kommer till familjen känns det som ett jävla krav, jag vill inte ha ett sådant jävla krav ställt på mig. Jag vill ha rätt att tycka om vem fan jag vill, oavsett vad för "koppling" man har till personen. Att känna som jag verkar vara fel, det känns som att jag inte får ogilla en familjemedlem bara för att vi är familj, för att vi ska hålla ihop och kämpa, som en "ideal" familj. Ni förstår min poäng, hoppas jag.
Att jag förmodligen kommer få en massa skit för det jag precis skrev bryr jag mig faktiskt inte om. Jag har rätt att tycka om vem fan som helst, jag får ogilla en familjemedlem utan att någon ska tycka att jag är "sjuk i huvet". Alla är olika, alla går inte ihop, så enkelt är det, MY GOD, jag är verkligen upprörd.
Nu känns det lite bättre i alla fall , skönt.
Puss så länge


Hejhejhehe

Idag är jag på lagret och jobbar, igår blev jag inringd till arninge för jobb 12-18, kändes bra att jobba istället för att vara hemma. Planerar, eller aa, jag SKA vara ledig hela helgen istället. Jag mår väl bättre än när jag sist skrev, men jag har en ständig oro och ångest som vägrar försvinna och jag struntar i min medicin som står gömd i skåpet för att jag inte självmant vill sätta mig i "mellanläge" där allt bara är, inget är superkul eller supertrist utan det bara är. Det är hemsk jobbigt och jag vill inte vara där men att gå från okej till toppen sen bottnen och stanna på bottnen är fan inte bra det heller. Kanske får man boka läkartid och få ny medicin? Eller så får jag försöka tränga bort tankar som inte är verkliga (nåt min senare terapeut sa åt mig) fastän det är så himla svårt. Promenera, mysa och hålla mig sysselsatt är det bästa. Jobba Max sex dagar i veckan, nåt jag inte får rucka på, max sex/sju dagar i streck med arbete sen ledig en eller två dagar.
Bra där Micaela, nu har du en plan, se till att hålla dig till den så kan vi utvärdera sen om det fungerar, bra.
Pussen


Depp

Hola
Ligger hemma, ensam, i sängen och kollar på the avengers. Jag råkade ju somna när vi såg den på bio (jag+nattbio efter jobbet=dålig kombination) så jag har längtat efter att den ska komma ut. Önskar att Gurra (seriöst, måste sluta kalla honom det!!) var här och kramades med mig men har är ute med jobbet på curling och middag. Han var inte hemma igår heller, då fikade han med Daniel + lite polare eftersom Daniel var i Sthlm och hämtade det sista.
Jag är verkligen dålig på att vara ensam, det är extra svårt nu när jag mår anus(överväger att börja med antidepressiva igen, så illa är det). Idag mår jag dock bättre än igår, får tacka vädret och min promenad på en timme. Det är så himla jobbigt att må dåligt utan att veta varför, vet ju lite vad som bidrar men jag får skylla mig själv så, KUK. Måste börja umgås med folk igen, det blir trist att bara jobbajobbajobba utan att göra "nåt kul"(jag gillar mina jobb men det är ju inte samma saaaak). Men då gäller det att höra av sig till folk och fråga om de vill umgås, jag vet inte vem jag ska fråga, vilka brukar jag umgås med? Vilka vill umgås med med? Haha pallar inte, ska fortsätta kolla film och äta morötter med dipp och godistuggummin igen. Skönt att ingen läser min blogg, pussipusspuss


Torsdag

Jävlar vad fort tiden går, är redan vecka 40 och snart är även den slut. Är i London om drygt sex veckor och jag längtar så himla mycket!
Denna vecka har jag jobbat som vanligt, dock har ja g börjat boka pass i poolen igen eftersom jag nu mest jobbar helger i arninge. Måndag och onsdag jobbade jag på två olika butiker i stan, i tisdags blev det laget sen HM lager och idag, torsdag, är jag på lagret igen. Glider runt och bitchblickar våra hyresgäster som är fittor, de röker precis utanför men öppen dörr, skiter på vår toalett och luktar allmänt illa.
Nu ska jag fortsätta packa, kanske uppdaterar lite senare!
Puss
Är ju kanelbullens dag idag så jag lägger upp en bild på Gustavs blåbärsbullar som han gjorde igår:)


RSS 2.0