Citronmuffins med lakritsfrosting
Muffins
50g margarin
1 dl socker
1 st ägg
2,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk och citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1 st citron(skalet)
Vispa smör och socker. Vispa i ägget. Blanda de torra
ingredienserna och rör ner i smeten. Riv skalet av citronen
och tillsätt det i smeten. Pressa citronen och mät upp saften
fyll på med mjölk så det tillsammans blir 1 dl. Rör ner
vätskan i smeten. Lägg smeten i muffinsformar.
Grädda i 175° cirka 15 minuter. Låt svalna.
Lakritsfrosting
200g philadelphiaost
200g vit choklad
2-3 msk lakritspulver
12 st lakritsgodisar
ev 2-3 msk florsocker.
Smält den vita chokladen över vattenbad.
Blanda ner philadelphiaosten och lakritspulvret.
Smaka av ofta. Om frostingen är för lös, blanda ner
florsocker. Spritsa frostingen på muffinsarna,
garnera med godisar precis innan servering.