mikkielas pizzeria
Pizzasallad
7 dl (ett litet) strimlat kålhuvud
2 msk olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt (förmodligen mer)
2 krm peppar (ta lite, lite, lite bara)
Strimla vitkålen med en osthyvel & knåda den med händerna
Häll över, olja, vinäger, salt & peppar, rör om och smaka av
Låt stå i kylskåp ½-1 dygn (dock minst två timmar) före servering
Pizzabotten
5½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
75g smör
2 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smöret skuret i kuber, knåda till en grynig massa
Tillsätt mjölken och rör ihop till en smidig deg
Kavla ut degen på bakplåtspapper & ha på valfri fyllning och sist riven ost och pizzakrydda
Grädda mitt i ugnen på 225° i 15-20 min
matlåda
Kommentarer
Trackback