Valnötsbröd och broccolisoppa

Hejhej
Tänkte vara snäll och dela med mig av två recept: valnötsbröd och broccolisoppa

Bröd:
5 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
1 msk torrjäst
3,5 dl vatten
Salt (mycket, typ två matskedar kanske mer)
Valnötter

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna, häll i vatten och blanda tills du fått en kladdig deg ( den ska inte vara rinnig, men väldigt kladdig). Mosa valnötterna i handen och häll i bunken, blanda lite till. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 12-18 timmar.
Värm ugnen till 230 grader, stoppa in en gryta med lock i ugnen(en gryta som tål att stå i ugn såklart, annars blir det nog ganska tråkigt och mycket glas överallt, tror det kommer sprängas i ugnen typ, men vad vet jag). Låt grytan värmas i 30 minuter, lägg bröddegen på en mjölad bakfull och forma den rund om det behövs, pudra lite mjöl uppepå brödet också. Lägg brödet i grytan, på med locket och in i ugnen, först 30 minuter med lock sedan 15 minuter utan lock.
Sen var det klart! Ät och njut!

Broccolisoppa
500g fryst broccoli
1 skalad potatis
2 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
1 avokado
Grönsaksbuljon + 1 L vatten
Citronsaft
Salt och peppar
1 msk sambal oelek
(Skippade crème fraîchen)

Gör såhär:
Hacka och stek löken i smör. Koka upp en liter vatten och ha i buljong. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Häll ner allt i en kastrull, låt koka lite, mixa sedan allt med en mixerstav. Skär avokadon och ha i soppan, pressa ner citron, krydda och ha i sambal oelek, mixa lite till. Klart! Glöm inte att smaka av, man behöver rätt mycket salt och peppar!

Dagens simpla lunch, godaste jag lagat på länge. Ikväll blir det bakad potatis med currykyckling-röra, recept lär komma om rätten uppskattad av familjen,
Puss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0