Linsbiffar

Hej,
Jag och Gustav har länge pratat om att starta en matblogg tillsammans men vi kommer inte på något bra namn, jag kommer fortsätta publicera recept här på min blogg tills vi kommit på en trevligt namn, förslag mottages gärna!
Vi har infört minst en vegetarisk dag i veckan, spännande och gott med något annorlunda! Vi båda älskar kött väldigt mycket men det är trevligt att variera, det är också bra för både miljön och plånboken. Här kommer då dagens middag:
 
Linsbiffar 8 st
2 dl röda linser
4 msk grädde
ca 7 msk mjöl
ca 2 tsk curry
(vi adderade garam masala och grillad paprika krydda)
salt, peppar
3 dl riven rödbeta
1 finhackad rödlök
olivolja till stekning
 
Gör såhär
Skölj linserna och koka på låg värme i ca 10 minuter. 2 dl linser behöver 4 dl vatten. Hacka löken, skala och riv rödbetorna. Lägg linser, lök och rödbetor i en bunke, blanda i resterande ingredienser (mer mjöl kommer förmodligen  behövas) att krydda ordentligt är ganska smart också. När du kan forma ingredienserna till biffar lägger du dem i den varma stekpannan med olja i. Stek 3-5 minuter på varje sida, biffarna ska vara genomstekta.
Såhär rosa och fina var våra när vi la dem i pannan! Vi åt biffarna med kantarellsås (egengjord), sallad och potatis, morötter och lök i ugn.
 
Betyg
Micaela: 8/10
Gustav: 6/10
 
Vi kommer garanterat laga dessa biffar igen, då kommer vi addera färsk chili och mixa ingredienserna lite.

Hägersten

Hej bloggen!
Vi hann bo i Åkersberga i precis en månad, 31 Januari flyttade vi till vår lägenhet i Hägersten.
Är så himla glad. Finaste lägenheten med balkong. Nära tunnelbanan. Bort från Norrort.
Här är min Fikus Kurt, min favoritmatta och vår balkongdörr.

RSS 2.0