blandlasagne



600g spenat (fryst)
200g keso
ostsås (googla recept eller köp färdig)
köttfärs (ca 500g)
1 gullök
1 vitlöksklyfta
krossade tomater (1 burk, 400g)
lasagneplattor
2 msk sambal oelek (beroende på hur stark du vill ha, vi körde på dödsstark)
riven ost
fetaost (250g)
cayennepeppar, salt och peppar
100 kilo kaerlewk

Börja med att tina allt som är fryst. Hacka och steg löken i smör, lägg i köttfärsen efter någon minut och stek den ordentligt. Häll i krossade tomater, sambal och kryddor, låt det koka ihop så det inte är superrinnigt. Glöm inte bort att samtidigt steka spenaten i smör så att den "smälter", lägg i fetaost och sambal, eventuellt salt och peppar och låt det puttra vidare. Smörj en form ordentligt, smäll på med ett lager köttfärs, en burk keso, ostsås och täck med lasagneplattor. Lägg på spenatblandningen, ostsås och lasagneplattor. Häll på resten av ostsåsen och riv på ett lager med ost. Ställ in din fina lasagne i ugnen, 200° i drygt 30 minuter eller tills den verkar klar.
Ät och njut, det blev jävligt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0