rabarberbullar

Efter tre veckor i spanien hade våra bebisrabarber växt sig till en liten skog på baksidan, snabba beslut, vill inte slänga, så i lördags bakade jag och mamma rabarberbullar, dessvärre hann jag inte smaka på dem, pappa fann dem tyvärr mögliga idag



Receptet fann vi i ICAs sommarmats katalog, men ni får det här

Ingredienser
Portioner: ca 30 stycken

1 paket färsk jäst à 50 g
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
ca 12 dl vetemjöl

Smaksättning
500 g rabarber skuren i bitar

Pensling och garnering
ägg
pärlsocker

Fyllning
50 g smör eller margarin
75 g riven mandelmassa
1 msk vatten
2 tsk stötta kardemummakärnor
och/eller 1 tsk vaniljsocker

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och låt den bli ca 37°C. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg i ca 5 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i ca 30
minuter.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
3. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den med resten av mjölet.
4. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern och rulla ihop degen. Skär i 15 bitar. Lägg
ihop dem som en "kaka" på en plåt med bakplåtspapper, en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, eller en rund form, ca 26 cm i diameter.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
9. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
10. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Tips!
Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna: Jordgubbar, äpple och kardemumma, plommon och kanel, smultron och vanilj eller nektariner
och ingefära

Nästa gång kör jag på jorgubbar, utan tvekan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0